Efter några år kan man lätta tröttna på färgen man har på väggarna, och taket kanske har börjat bli lite grått eller svart. Eller så har man just flyttat in i en ny bostad och de tidigare boende hade minst sagt tveksam smak vad det gäller väggfärg. Då är det dags att måla om!

Frågorna man bör ställa sig först och främst är; skall jag ha färg eller tapet? Skall jag göra det själv eller ringa en målare? Och vad kommer respektive alternativ kosta/vad är min budget?

Det är ingen som kan guida dig till att göra rätt väl här, allt är baserat på hur just din situation ser ut. Skulle du inte kunna leva med minsta lilla skavank i vardagsrummet och du har gott om pengar för målare göteborg? Anlita en pålitlig och duktig målare som gör jobbet åt dig!

Är du student och har knappt råd med en färgburk men en del tid till övers? Måla om själv och gör det så noga du kan! Bor man dessutom i en hyresrätt kan man be om ett bidrag av hyresvärden hos målarengöteborg.se, det är lite olika beroende på hyresvärd men de flesta låter dig måla var femte eller tionde år.

Skall man tapetsera och inte har någon erfarenhet av detta eller någon i närheten som kan instruera i hur man gör. Bör man anlita en målare för jobbet. Tapetsering är rätt så knepigt och det finns mycket som kan gå fel! Särskilt om det är motiv för målare Göteborg att i tapeten matchas.

Skall man däremot bara rolla väggarna och inte riva ner någon gammal tapet eller dylikt är det relativt enkelt att göra det på egen hand.

För att få det extra snyggt är det bra om man kör ett eller två lager med en ljus grundfärg innan man kör på med den eller de färger man valt. Annars kan den tidigare färgen lysa igenom något vilket inte alltid är önskvärt.