Har du fått fläckar på din nya tapet? Det är inte ovanligt att sådana incidenter orsakar panik och starka känslor. Jag förstår att du är upprörd men låt mig lugna dig, det går att få bort fläckarna. Det finns faktiskt flera olika metoder beroende på vilken sorts fläck och tapet det gäller. Jag har frågat en målare om råd för fläckborttagning på tapet.

Det vanligaste när man har fått fläckar på tapeten är att gärningsmannen är ens barn, med händerna fulla av fingerfärg eller annat kladd. Det kan även hända att någon spiller på en fest. Det mest störande är dock när sotaren kommer ner från skorstenen och sätter händerna mot väggen. Oavsett vilken situation så går det nästan alltid att få bort fläcken med målarenmalmö.se. Här kommer en målares bästa tips:

Gäller det fettfläckar på tapeten kan man använda en vass kniv för att skrapa bort rester och sedan pudra med mjöl som du sedan skrapar bort med en målar borste, mjölet suger då åt sig fettet och tar med sig det från tapeten. Sitter fettet hårt kan man använda lite målartvätt först.

Har du en o-plastad tapet och en svår fettfläck kan du använda dig av strykjärn och bakplåtspapper. Sätt strykjärnet på låg värme och håll det mot fläcken med bakplåtspappret mellan. Håll det inte för länge bara för då kan du få en större fläck på tapeten som din tapetserare Malmö har gjort. Du kan alltid rådslå med en målare om du inte vet hur du skall behandla en viss fläck.

Handlar det om lerfläckar kan man använda sig av en borste för att få bort det mesta, skulle något sitta kvar kan man ofta få bort det med målartvätt.

Om du har gammalt torrt bröd fungerar det ofta för att få bort fläckar från tapeten, du trodde väl inte att bagaren hade lika bra råd som en målare när det kom till fläckborttagning av tapetserare Malmö? Ibland blir man förvånad. Använd ett torrt bröd för att gnugga bort fläcken.

Fukta en trasa lätt med galltvål och gnugga bort fläcken, det kan ta några omgångar men det brukar gå bort!

I vissa fall kan man använda sig av suddgummi, då är det bra om suddgummit är färskt och man suddar försiktigt. Suddar man för hårt och vårdslöst kan det bli märken i tapeten och den kan gå sönder!