Någon gång är det dags att flytta ut från föräldrarnas hus, och ofta är det i samband med att man kommer in på en utbildning på annan ort och således behöver flytta dit och starta upp ett nytt liv på egen hand. Det kan vara skrämmande för många (bortskämda) blivande studenter att lämna mammas trygga famn, de nytvättade underkläderna och det fullproppade kylskåpet och istället inta ett litet, kalt och ensamt studentboende. Men det verkar bara kalt och ensamt tills man väl börjar leva sitt nya egna liv och då märker man att det är mycket roligare än att bo hos sina föräldrar, efter att man bott själv i några månader finns det ingen chans att man vill flytta tillbaks.

Bästa tipset först

Det bästa tipset är att inte oroa sig, och att köpa begagnade möbler. Det finns många ställen som säljer begagnade möbler, vissa är mer inriktade på specifik design och andra har lägre priser. Vilka du än väljer så är det garanterat billigare än att köpa helt nya möbler och flytta dem med vår flyttfirma erixonflytt, och man får mycket mer karaktär och känsla för pengarna än att köpa billiga IKEA möbler. Det är dessutom ett bra miljöval att köra på begagnat eftersom inget nytt behöver produceras! Tänk smart.

Skaffa flytthjälp i god tid

Om du behöver flytthjälp och flyttstäd så kolla så att du har några starka vänner som kan vara din flytthjälp – och gör detta någon eller några veckor innan så att du inte blir ståendes med ett flyttlass och din gammel-morfar som inte ens kan transportera sig själv upp för trapporna. Flytthjälp är oftast inte svårt att få tag på i utbyte mot en pizza och några öl, men om det inte skulle gå vägen så finns det alltid professionell flytthjälp att hyra in.

Tänk positivt och ha självförtroende

Det är mycket att tänka på när man skall flytta ut och börja bo själv och det är enkelt att fastna i oro över framtiden eftersom man inte vet vad som kommer hända. Det enda jag kan säga till dig är att du inte har något att oroa dig över, du kommer att klara det galant när det väl gäller, det är inga svåra saker som skall göras, bara många små enkla saker, inget att förbereda sig för. Bara ha självförtroende och gör det som verkar bäst.